Erasmus+ KA131 programı çerçevesinde en fazla hibeyi, NEÜnün yürütücüsü olduğu UNIKOP Konsorsiyumu aldı
EğitimERASMUS+ ANA EYLEM 1-KA131 PROGRAMININ 2024 YILI BAŞVURU DÖNEMİ SONUÇLARINA GÖRE; NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİNİN (NEÜ), ERASMUS+ PROJESİ İÇİN ONAYLANAN HİBE TUTARI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 58,03 ARTIŞ İLE 177 BİN 100 AVRO OLARAK AÇIKLANIRKEN, NEÜ'NÜN YÜRÜTÜCÜSÜ OLDUĞU UNIKOP KONSORSİYUM PROJESİ İÇİN ONAYLANAN HİBE TUTARI İSE KONSORSİYUMLAR ARASINDA 104 BİN 250 AVRO İLE EN ÇOK PAYI ALAN PROJE OLDU.
Erasmus+ Ana Eylem 1-KA131 programının 2024 yılı başvuru dönemi sonuçlarına göre; Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ), Erasmus+ projesi için onaylanan hibe tutarı geçen yıla göre yüzde 58,03 artış ile 177 bin 100 avro olarak açıklanırken, NEÜ’nün yürütücüsü olduğu UNIKOP Konsorsiyum Projesi için onaylanan hibe tutarı ise konsorsiyumlar arasında 104 bin 250 avro ile en çok payı alan proje oldu.
2024 yılı başvuru döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - KA131 (Programla İlişkili Ülkeler ve Programla İlişkili Olmayan Ülkeler ile Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği) faaliyeti çerçevesinde yükseköğretim kurumları ve akredite ulusal hareketlilik konsorsiyumları tarafından sunulan başvuru sonuçları açıklandı.
“Nitelikli uluslararası projeler yapmaya önem veriyoruz”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan NEÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Özdal Koyuncuoğlu, “Kabul edilen başvurulara tahsis edilen hibe tutarları ve özellikle 2024 yılı destek miktarları incelendiğinde, üniversitemizin toplam onaylanan hibe miktarında belirgin bir artış gözlemlenmiştir. Bu artış, üniversitemizin uluslararası projelere verdiği önemi, uluslararası alandaki iş birlikleri ile hareketlilik projelerinin kalitesini yansıtmaktadır” dedi.
UNIKOP Konsorsiyumunda yakalanan başarılı grafiğe değinen Doç. Dr. Koyuncuoğlu, “Gerçekleşen başarının arkasında, konsorsiyum koordinatörü Necmettin Erbakan Üniversitesinin yanı sıra; Ahi Evran, Aksaray, Kapadokya, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırıkkale, Konya Gıda ve Tarım, Konya Teknik, KTO Karatay, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Niğde Ömer Halisdemir, Selçuk, Yozgat Bozok Üniversitesi gibi değerli üniversitelerimiz bulunmaktadır. Ayrıca, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesi gibi kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle projemiz güç kazanmıştır” şeklinde konuştu.
“Hep birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır”
Uluslararası faaliyetlerin kendileri için mühim olduğunu kaydeden NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul ise, “Üniversitemizin yapmış olduğu uluslararasılaşma çalışmalarının karşılığını almanın memnuniyeti içindeyiz. UNIKOP Konsorsiyumunda da, her bir ortağımızın katkısı, bu projeyi sadece bir hibe başarısı olmaktan çıkarıp bölgesel ve ulusal kalkınmamıza katkıda bulunan bir iş birliği örneği haline getirmiştir. Hep birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır. Bu çerçevede, takdirlerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı yetkililerine, tüm ortaklarımıza, Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz Erasmus+ ofisinin değerli ekibine, üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrolarına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir