© Baykuş Haber

Ercişte yol asfaltlama çalışması

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ERCİŞ İLÇESİNDEKİ YOL VE ASFALT ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş ilçesindeki yol ve asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin toplamda 5 bin 507 kilometrelik yol ağıyla daha konforlu ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefiyle çalışan Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçedeki yol ve asfalt projelerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kentin en yoğun kırsal nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Erciş'te asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Erciş ilçesinde toplamda 42 kilometrelik bir asfalt çalışması gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise özellikle Karlıyayla Mahallesi'nde 4.8 kilometrelik yolun asfalt çalışması tamamlanmış durumda. Ayrıca Cezaevi Yolu olarak bilinen 2.6 kilometrelik yolun asfalt çalışmaları ise ekipler tarafından titizlikle sürdürülüyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda, toprak işleri, sanat yapıları ve PMT serimi gibi önemli aşamalar tamamlanmış, şu anda ise bitümlü sıcak asfalt (BSK) serimi devam ediyor. Erciş ilçesinin genelinde ise yol stabilize, genişletme ve reglaj çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Tüm bu çalışmaların sezon sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Van Büyükşehir Belediyesi, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirerek halkın daha konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER