© Baykuş Haber

Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu, VK etabı ile başladı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERCİYES A.Ş. EV SAHİPLİĞİNDE BU YIL YEDİNCİSİ DÜZENLENEN ULUSLARARASI ERCİYES ULTRA SKY TRAİL DAĞ MARATONU AVRUPA’NIN EN YÜKSEKTE BİTEN DİKEY KOŞUSU İLE START ALDI.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından yedinci kez düzenlenen Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu, bu yıl da heyecanla başladı. Avrupa'nın en yüksekte biten dikey koşusu olarak bilinen bu etkinlik, farklı ülkelerden ve Türkiye'nin dört bir yanından 230 atletin katılımıyla gerçekleşti.

Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu'nun ilk gününde VK (Vertical Kilometer) etabı koşuldu. Bu zorlu parkurda atletler, Hisarcık Kapı'da 2 bin 400 metreden başlayarak Erciyes'in volkanik tepelerine meydan okuyarak Ottoman Tesisi üst istasyonda 3 bin 400 metre irtifada finişe ulaşmak için mücadele etti. Sonuçlara göre, erkeklerde birinciliği Navil Shaimukhametov, ikinciliği Samet Uysal, üçüncülüğü ise Aykut Kırsay kazandı. Kadınlarda ise birinciliği Anastasia Nikolaeva, ikinciliği Rezeda Galyamova, üçüncülüğü ise Halide Kaya elde etti.

Erciyes Ultra Sky Trail Maratonu'nun ikinci gününde ise farklı kategorilerde yarışlar gerçekleşti. Atletler, 64K, 45K, 25K ve 12K etaplarında zorlu mücadelelere katıldı. Yarışın ödül töreni ise 8 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da Tekir Kapı'da yapılacak. Bu büyük etkinlik, doğa ve spor tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER