© Baykuş Haber

Erdoğan: “30 yıldır Minsk Üçlüsü buraları oyaladı ve adım attırmadılar”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BAKÜ’DE CUMHURBAŞKANI ALİYEV’LE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ORTAK BASIN TOPLANTISINDA, “30 YILDIR MİNSK ÜÇLÜSÜ BURALARI OYALADI VE ADIM ATTIRMADILAR” İFADELERİNİ KULLANDI.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Minsk Üçlüsü'nün bölgeyi oyaladığını ve adım attırmadığını belirterek şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gençlik Sarayı'nda yaptıkları görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Erdoğan, seçimlerde milletin teveccühüyle galip gelmelerinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve aynı gün Bakü'ye gerçekleştirdikleri ziyaretin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan'ın iki kardeş ülke olduğunu belirterek, bu ilişkinin "iki devlet, tek millet" anlayışıyla yürütüldüğünü ve bundan sonra da kararlı bir şekilde devam edeceğini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu ve bu ilişkilerin bugün ve yarın daha da yaşanabilir kılınması için çalıştıklarını belirtti.

Ayrıca, Türkiye ve Azerbaycan arasında kurulacak olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çalışmasının önemine değindi. Bu üniversitenin, iki ülke gençlerine eğitim imkanları sunarak ilişkileri daha da güçlendireceğini belirtti.

Erdoğan, enerji alanındaki işbirliğinin yanı sıra savunma sanayisi, altyapı projeleri ve tarım gibi alanlarda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Özellikle Zengezur Koridoru'nun hızla açılmasının, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Son olarak, Erdoğan, Minsk Üçlüsü'nün bölgeyi 30 yıldır oyaladığını ve adım attırmadığını ifade etti ve Türkiye'nin Azerbaycan ile olan işbirliğinin bu olumsuz süreci sona erdirdiğini belirtti. İki ülke arasındaki kararlılığın sonuçlarına ulaşmalarını sağladığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER