© Baykuş Haber

Erdoğan Destici buluşması... İlk turda kazanacağız

Tarım konusunda ortaya koyduğumuz talepler ve gerçekleştirdiğimiz çalışmaları paylaştık. Ancak henüz gerekli desteklerin gönderilmemiş olması tarım sektörünün mağduriyetini daha da derinleştirmiştir. Bu noktada, ABD'nin yeni seçilen Başkanı ve ülke hükümeti tarafından bu taleplerin göz önüne alınacağını umuyoruz.

Diğer bir önemli konu da, istediğimiz cevapların ve görevlerin netleşmesini bekliyoruz. Özellikle istihdam konusunda düşüncelerimizi ve sorumluluklarımızı değerlendirdik. Tütün üretimi konusunda, Gıda İşletmeleri tarafından 21 Ekim sonrasında yapılan çalışmaların, üzerinde çalıştığımız konularda önemli ilerlemeler kaydettiğini görmekten memnuniyet duyduk.

Ayrıca, terörle mücadeledeki yeniden yapılanma ve koordinasyon sürecini destekliyoruz ve bu sürecin başarıyla tamamlanmasını umuyoruz. Özellikle dikkat çeken bir konu, BM tarafından deprem mağduru ilan edilen bölgelerin yeniden güvenli hale getirilmesi gerekliliğidir. Bu bölgelerden biri olan Adana, gözlemlenmesi gereken bir ilçedir. Bu konuda yapılacak çalışmaların ve bilgilendirmelerin önemli olduğuna inanıyoruz.

Başbakan Yıldırım'ın geçmişte başlattığı çalışmaların devam etmesi gerekmektedir. Bu sadece araç-gereç teminiyle sınırlı değil, aynı zamanda bitkisel ürünlerin ve diğer gıda malzemelerinin iyileştirilmesi ve tamir edilmesi gerekmektedir. AK Parti'nin Resmi Makam Nizamnamesi bu konuda gereken adımları atmaktadır. Uzun vadeli projeler için gerekli finansman ve malzeme temini gibi konularda da çalışmalar yapılacaktır.

Son olarak, ilgili makamların bu konularda gerekli görüşmeleri yapacağına inanıyoruz ve herkesi bu süreçte işbirliği yapmaya davet ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER