© Baykuş Haber

Erdoğan’ın tepki gösterdiği binalar yıkıldı, kıyı şeridi halka açıldı

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)- ORDU’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”Belediye Başkanı Hilmi Güler’e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız?” diyerek tepki gösterdiği kıyı şeridindeki binaların yıkılması sonrası açılan alan, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje ile halkın kullanıma sunuldu.

Ordu'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıyı şeridindeki binaların yıkılmasına tepki gösterdiği alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bir proje ile yeniden halkın kullanımına sunuldu. İşte bu yeniden açılan alanın hikayesi:

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında Kirazlimanı Mahallesi'nde yer alan otel arsasını bir konsorsiyum şirketine vererek 17'şer katlı, 280 daireli 3 binanın inşaatına başladı. Ancak yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanı Hilmi Güler, bu binaların kentin siluetini bozduğunu ve hukuksuz bir şekilde yapıldığını iddia ederek konuyu belediye meclisine taşıdı.

Meclis kararı ile binalar mühürlendi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu duruma tepki gösterdi. Ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İdare Mahkemesi'ne başvurarak binaların yıkımını talep etti. Mahkeme, inşaatın kıyı kenar çizgisi içinde olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verdi.

Yıkımın ardından Büyükşehir Belediyesi, bu alanda halkın kullanımına sunulması için 'Çamlık Köşk Sosyal Tesisleri' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında yürüyüş yolları, çocuk parkı, oturma grupları, seyir terası, çay bahçesi, otopark, sergi salonu, eğitim ve toplantı odaları inşa edildi. Ayrıca, bölgeye ağaçlandırma çalışmaları da tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, açılış töreninde, Ordu'nun yeni bir sosyal yaşam alanına kavuştuğunu ifade ederek, bu alanın şehre hayırlı olmasını diledi.

Vali Muammer Erol da Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin güzel çalışmalarına tanık olduğunu belirterek, projenin hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri tarafından projenin açılış kurdelesi kesildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER