© Baykuş Haber

Erganinin altyapısı tamamen yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani ilçesinde altyapıyı yenileme çalışmaları kapsamında içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projeleri hazırladı. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, ilçenin altyapısını güncellemek için harekete geçti. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi liderliğinde yapılan toplantıda, ilçeye yapılacak altyapı projesinin detayları ele alındı.

Ergani ilçesinde uygulanacak altyapı projesi kapsamında, 361 kilometre 149 metre içme suyu hattı, 316 kilometre 46 metre kanalizasyon hattı ve 35 kilometre 572 metre yağmur suyu hattı döşenecek. Genel Müdür Tutşi, ilçede hayata geçirilecek bu altyapı projeleriyle ilgili olarak, her ilçede özverili bir şekilde çalıştıklarını ve Diyarbakır genelinde içme suyu ve atık su hizmetlerinin daha verimli, yeterli ve standartlara uygun bir şekilde sunulmasını hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, Ergani ilçesinde atıksu arıtma tesisi kurulması için proje çalışmalarının başladığını belirten Tutşi, tesis için en uygun arazinin tespit edildiğini ve çalışmalara en kısa sürede başlanacağını dile getirdi. Bu tesisin hayata geçirilmesiyle, halk sağlığını tehdit eden unsurların engelleneceğini vurguladı.

Tutşi, ayrıca Diyarbakır'da altyapı eksiklerini giderme çalışmalarının devam ettiğini ve içme suyu, arıtma tesisleri ve diğer hizmet alanlarında hükümetin yatırımları sayesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Hemşehrilerinin talepleri doğrultusunda projeleri geliştirmeye devam ettiklerini ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER