© Baykuş Haber

ERKADINdan Beştaşa tepki

ERZURUM GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ (ERKADIN) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZEKİYE ÇOMAKLI

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği (ERKADIN) Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı, Yeşil Sol Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Çomaklı, Beştaş'ın "Erzurum geçmişte Ermenilerindi" şeklindeki açıklamasının oldukça talihsiz ve cahilce, ancak bilinçli ve kasıtlı bir açıklama olduğunu belirtti.

Çomaklı, Yeşil Sol Partisi Milletvekili'nin Erzurum'un coğrafyasını ve halkını tanımadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Belki siz bizi, biz de sizi tanımıyoruz. Ama olsun, öğrenir dedik ve Erzurum vekili oldu, belki o da bir işe yarar zannettik. Güney ilçelerimizin tercihi ile vekil seçilen fakat yaşadığımız coğrafyadan bihaber olan bu arkadaş, öğrenmek, hizmet etmek niyeti ile değil 'nasıl böler-parçalarım' düşüncesi ile aklına geleni ve ona öğretileni konuşmakla görevli biri olarak karşımıza çıktı."

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği olarak Beştaş'a vekili olduğu şehrin dokusunu iyi öğrenmesi tavsiyesinde bulunan Çomaklı, şunları ekledi: "Aldığınız oylara bakarak memleket meselelerini konuşun, derde derman olmaya çalışın, ayaklara bağ olacak konulara girip kasıtlı konuşmalar yaparak, algı oluşturup, provokatör söylemlere girmeyin. Size son ve samimi tavsiyem, bizim her bir ferdimizi ait olduğunuz camiayla karıştırmayın. Bu toprakların altı da üstü de Türk'tür, ebediyete kadar Türk kalacaktır, kimse heveslenmesin."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER