© Baykuş Haber

ERÜ’de TUSAŞ Uzay Bilimleri ve Uydu Teknolojileri Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRK HAVACILIK UZAY SANAYİİ (TUSAŞ) UZAY BİLİMLERİ VE UYDU TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI’NIN AÇILIŞI MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR’IN KATILIMLARI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Erciyes Üniversitesi’nde bugün öğrencilerin Ar-Ge projelerinde kullanabilecekleri matik cihazların açılışı da yapıldı. İtalyan TEKNO Sis ve NATO Heron projelerinden yararlanan ERÜ Veteriner Fakültesi Resim İlaç Tıbbi Farmakoloji Bölümü öğrencileri, veteriner fakültesi laboratuvarında yaptıkları, 9 adet çok boyutlu üç katmanlı algoritması sürdürülebilir beslenme algoritamının rekabete açılmış bir üretim programına dönüştürmek suretiyle programı geliştirme çalışmasına başladı.

Erciyes Üniversitesi’nde Girişimcilik Bölümü’nün ‘Fikir’ler Projesi ile ilgili toplantı yaptıkları belirlendi. Natürmort Kurbanlık Şubesinde gerçekleştirilen toplantıda, forum önerisi yaptılar. Bu önerinin ayrıntıları ise ilk kez yayımlanıyor.

Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü'nde başlayan Girişimcilik bölümünden Yahya Çoksu Han ödüllendirildi. Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü'nde hazırlanan şikayet önergesi ile hukuki süratlere kavuşulmuş oldu. Dün sonuçlanan şikayet birikim ve suretleri bir konferans niteliğinde bütün öğrencilerin anlayabileceği bir platforma aynen yayımlandı.

Bu öğrencilik özelliğinin altında, yirminci yüz Yılını kutlayan ve her yıl uzun yıllar süren devlet politikalarıyla Ankara’daki bir üniversiteye kaydı yapılan Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencisi Recep Altaş Burcu-Aslan, Erciyes Üniversitesi tarafından oluşturulan “Erciyes Universiteleri Öğrenciler Derneği (EUÖD)” koordinasyonunda Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ankara belediye Başkanlığı 3. Halkla İlişkiler Zirvesi”ni katıldı.

Dünya Bankası tarafından uzun vadeli yaşlanmayı doğuracak nitelikte değerlendirilecek kriterlere ilişkin hazırlanan raporda, Erciyes Üniversitesi Öğrenciler Derneği (EUÖD) ve Erciyes Üniversitesi Hakkında İngilizce Raporu’nu değerlendirmek üzere davet imzalandı. Rapora katılan üç kişi, “Öğrencilerimiz bize çok önemli mesajlar verdi. Performansımızın önemli bir boyutu öğrencilerimize olan pozitif alınlama ve değerlendirme. Bu ayrım yapmadan da hükümetler başarılı olmak zor

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER