© Baykuş Haber

Erzincan yağmura teslim oldu

ERZİNCAN YAĞMURA TESLİM OLDU

Erzincan şehrinde aralıklı yağmur yağışı devam ediyor ve akşam saatlerinde sağanak yağmur ve dolu yağışı şehirde su birikintilerine neden oldu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede hava genel olarak parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olarak seyrediyor. Özellikle öğleden sonra sağanak yağışlar ve gök gürültüleri bekleniyor. Bu yağışların Erzincan ve Erzurum'un kuzey kesimleri ile Ardahan çevresinde yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor ve rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif esmesi bekleniyor. Ancak yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı olabileceği için dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşım sorunları ve dolu yağışına karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Şu an için Erzincan'da yaşanan yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor, ana caddelerde su birikintileri oluşuyor ve araçların ilerlemesi zorlaşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER