© Baykuş Haber

Erzincanda jandarma ekipleri kaçakçılık olaylarına geçit vermiyor

ERZİNCAN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE, 2023 MAYIS AYI İÇERİSİNDE KAÇAKÇILIK OLAYLARINA KARŞI YAPILAN ÇALIŞMALAR AÇIKLANDI

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı, Mayıs ayı boyunca kaçakçılıkla mücadele çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı aramalar ve yol kontrolleri sonucunda bir dizi kaçakçılık olayına müdahale edildiği belirtildi. Bu operasyonlar sonucunda şu bulgular elde edildi:

- 165 gram ağırlığında ve 24 ayar saf altından yapılmış olan 14 yapraklı Musevi motiflerini içeren kitap,
- 5 bin 296 paket kaçak sigara,
- 80 kilogram nargile tütünü,
- 154 adet sarma makinesi,
- 17 adet narkotik/psikotrop tablet,
- 131 adet sigara kâğıdı ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında 17 şüpheli şahıs da yakalandı. Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında ise 5 yasadışı bulunma ve 1 göçmen kaçakçılığı olayına müdahale edildi. Bu olaylarda toplam 18 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Organizatörler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, yakalanan düzensiz göçmenlerden 2'si serbest bırakılırken 16'sı sınır dışı edildi.

Ayrıca, Suç Araştırma Tim Komutanlığı tarafından 7 faili meçhul olaya müdahale edildi ve 4 olay aydınlatıldı. Diğer suç ve kabahatlerden dolayı ise 163 şüpheli şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılarak ele geçirilen malzemelere el konuldu ve 174 şahıs yakalandı. Bu çalışmalarla Erzincan'da kaçakçılık ve suçlarla mücadelede etkin bir şekilde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER