© Baykuş Haber

Erzincanda kurban hareketliliği hız aldı

ERZİNCAN’DA KURBAN HAREKETLİLİĞİ HIZ ALDI

Erzincan'da Kurban Bayramı'na yaklaşılırken, kurban satış alanlarında hareketlilik başladı. Bayramın ilk gününde kurban kesmek isteyen vatandaşlar, canlı hayvan pazarına akın etti.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, kurban satış ve kesim alanlarında hareketlilik artıyor. Erzincan'daki kurban satış ve kesim yerinde, satışlar hız kazandı. İlk gününde kurban kesmeyi planlayan vatandaşlar, kurban satış alanlarına giderek kendilerine uygun kurbanlık hayvanlar seçmeye başladılar.

Kurbanlık hayvanlarını seçen vatandaşlar, yerlerini ayırttılar. Ancak, geçen yıla göre fiyatların arttığı gözlemleniyor. Besiciler, hayvanlarını satışa sunarken, vatandaşlar da yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Besiciler, ilk kez pazara indirdikleri hayvanlara talep olduğunu, ancak besi fiyatlarındaki artışın hayvan fiyatlarını da yükselttiğini ifade ediyorlar. Yine de satışlardan umutlu olduklarını dile getiriyorlar.

Canlı hayvan pazarında kurbanlıklar alıcılarını beklerken, satışların bayramın arefe günü daha da artması bekleniyor.

Besici Halil İbrahim Kalkan, satışların iyi gittiğini belirterek, kasap fiyatından satışların devam ettiğini söyledi. Kilosunu 250 lira civarında tuttuklarını ve milletin son günü beklediğini dile getirdi.

Başka bir besici Kenan Olgun ise, vatandaşlara arefe gününe kalmamaları çağrısında bulunarak, hayvanların azaldığını ve alıcıların hemen gelmelerini istedi.

Besiciler, kapak (diş) atmayan hayvanların kurbanlık olarak kesilmemesi gerektiğini ve hayvanların bu konuda uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Pazar alanında ise pazarlıklar sürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER