© Baykuş Haber

Erzincanda vatandaşlar kurbanlık almak için arefe gününü bekliyor

ERZİNCAN’DA VATANDAŞLAR KURBANLIK ALMAK İÇİN AREFE GÜNÜNÜ BEKLİYOR

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde Erzincan Canlı Hayvan Pazarı, kurbanlıklarını bekleyen alıcılarını karşılıyor. Ancak henüz bir hareketlilik gözlenmiyor. Vatandaşlar, geleneksel olarak arefe günü pazarı ziyaret ederek kurbanlıklarını seçmeyi planlıyorlar.

Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık büyükbaş hayvanların satışını gerçekleştiren Onur Koç, yetiştiricilerin kurbanlıklarını pazar yerine getirip satışa sunduklarını belirtti. Ancak şu an itibarıyla pazarda satışların hız kazanmadığını ifade eden Koç, genellikle bayramın son günlerine doğru yoğunluğun arttığını söyledi. Yer sorunu yaşayan yetiştiricilerin genellikle son günlerde Canlı Hayvan Pazarı'na geldiğini dile getirdi.

Erzincan'da bu yıl küçükbaş kurbanlıkların kilogram fiyatının 110 ila 130 TL arasında değiştiğini, tosun ve büyükbaş kurbanlıklarda ise fiyatın 135 ile 150 TL arasında değiştiğini belirten Koç, fiyatların hayvanın durumuna göre şekillendiğini açıkladı.

Pazarda yer alan diğer yetiştiriciler de şu anda satışların sakin olduğunu ancak arefe günü hareketliliğin artmasını beklediklerini ifade etti. Her bütçeye uygun kurbanlıkların bulunduğunu belirten yetiştiriciler, bayramın ilk ve ikinci günlerinde fiyatların daha uygun olabileceğini dile getirdi. Geçen yıla göre küçükbaş kurbanlıkların daha fazla tercih edildiğini kaydettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER