© Baykuş Haber

Erzincanın da aralarında bulunduğu 31 ilde ‘Kukla operasyonu

ERZİNCAN’IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 31 İLDE ‘KUKLA’ OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Erzincan da dahil olmak üzere toplamda 31 ilde "Kukla" adı verilen büyük bir operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu operasyonlarda toplamda 353 şüpheli gözaltına alındı.

EGM, organize suç örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bu çerçevede, toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet uygulayarak kendilerini devletin üzerinde görmeye çalışan 15 mafya tipi organize suç örgütü ve bu örgütlere silah sağlayan 31 suç grubuna yönelik "Kukla" adı verilen bu büyük operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlar, Yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları ve KOM Başkanlığı koordinasyonuyla Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 31 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma, tefecilik ve tehdit gibi suçları işledikleri tespit edilen toplam 405 şüpheli hakkında İl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gözaltı kararı alındı. Bu operasyonlar sonucunda 353 şüpheli gözaltına alındı, 52 firari şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Ayrıca operasyonlar sırasında 354 tabanca, 7 uzun namlulu silah, 93 tüfek, 10 bin 45 fişek, 28 kesici/delici alet, silah parçaları ve silah yapımında kullanılan malzemeler, 4 balistik yelek, sentetik haplar, esrar, metamfetamin, çek ve senet gibi delil niteliğinde çok sayıda malzeme ele geçirildi. Bu operasyon, organize suç örgütlerine yönelik kararlı bir mücadelenin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER