© Baykuş Haber

Erzurum patentte lider

ERZURUM’DA MAYIS AYINDA 13, BU YILIN OCAK – MAYIS AYLARI DÜZEYİNDE İSE 22 PATENT BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Erzurum'da Mayıs ayında 13, bu yılın Ocak-Mayıs ayları toplamında ise 22 patent başvurusu yapıldı. Bu başvuru sayısı ile Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında birinci sırada yer alırken Türkiye illeri sıralamasında ise 16. sırada bulunuyor.

TÜRKPATENT'in Mayıs ayı patent başvuru verileri, DOSİAD tarafından analiz edildi. Bu analize göre Mayıs ayında Erzurum'dan 13, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinden 13, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinden 13, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden 23 patent başvurusu yapıldı. Erzurum'un bu dönemdeki bölge patent başvuru payı yüzde 56.52 oldu.

Ocak-Mayıs döneminde ise Erzurum'dan 22, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinden 26, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinden 36, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden 78, Türkiye genelinde ise 2,631 patent başvurusu gerçekleştirildi.

Erzurum'un bu yılın Ocak-Mayıs dönemindeki patent başvuru payı ise KUDAKA İstatistik Bölgesi'nde yüzde 84.61, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi'nde yüzde 61.1, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 28.20 ve Türkiye genelinde yüzde 0.83 olarak kaydedildi.

Aylık dağılıma bakıldığında ise Erzurum'dan Ocak ayında 1, Şubat ayında 2, Mart ayında 2, Nisan ayında 4, Mayıs ayında 13 patent başvurusu yapıldı. Bu başvuruların Türkiye illeri sıralamasındaki yeri 16. sırada bulunuyor.

Erzurum'un patent başvuru sayısındaki bu artış, bölgedeki teknolojik ve inovasyon çalışmalarının arttığını gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER