© Baykuş Haber

Erzurum’da 3 günde 93 hayvan, uyuşturucu iğneyle yakalandı

Turgay İPEK- Salih TEKİN/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM Büyükşehir Belediyesi’nin ’Kurban Yakalama Timi, son 3 gündü sahiplerinin elinden kaçan ya da bağlandıkları yerde yanına kimseyi yaklaştırmayan kurbanlık 93 hayvanı, uyuşturucu iğne atan tüfekle sakinleştirip, yakaladı. Kurban Bayramı’nın ilk gününde hastanelerin acil servisleri, kendilerini yaralayan acemi kasaplarla doldu.

ERZURUM'da Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 'Kurban Yakalama Timi', kaçan veya yaklaşılmaya müsaade etmeyen 93 kurbanlığı uyuşturucu iğne ve tüfekle yakaladı. Bayramın ilk gününde, kendilerini yaralayan acemi kasaplar nedeniyle hastanelerin acil servisleri doldu.

Kentte bayram namazının ardından kurban kesimi başladı ve sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıklar yine cadde ve sokakları şenlendirdi. Kaçan kurbanlıkları yakalamaya çalışanlar peşlerinden koşmak zorunda kaldı. Sahipleri, bu durumda olan kurbanları yakalayamayınca Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kurban Yakalama Timi'nden yardım istedi. Tim, son 3 günde 93 hayvanı, uyuşturucu iğneyle sakinleştirip yakaladı.

Timde görevli Aykut Yıldız, "Huysuzlaşan inek ya da tosun çok tehlikeli olabiliyor. O durumdaki bir kurbanı yakalamaya çalışmayın. Bizi arayın ve onu attığımız iğneyle bir kuzuya çeviriyoruz" şeklinde konuştu.

Kurbanlık tosunu yakalamak için belediye ekibinden yardım isteyen Güven Bülbül, "Kurbanlık tosun 3 saat boyunca bizi yanına yaklaştırmadı ve ekipten yardım istedik" dedi.

Öte yandan, Erzurum'un Horasan ilçesinde bir vatandaş, kesmek için ahırdan çıkardığı boğanın attığı tekme sonucu sağ bacağını diz altından kırdı. Bu tür kazaların kurban kesimi sırasında sıkça yaşandığını söyleyen vatandaş, kurban kesmenin sadece el ve ayak kesmek olmadığını, bazen hayvanın tepkileri nedeniyle bu tür kazaların meydana geldiğini belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin birçok noktada kurduğu kesimhanelere ise halk ilgi gösterdi. Ancak evinin veya iş yerinin önünde kurban kesenler, bu yıl geçmiş yıllara göre daha az görüldü. Uzmanların uyarılarına rağmen bazı kişiler kurbanları hala çocukların gözleri önünde kesiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER