© Baykuş Haber

Erzurumda Gıda Mikrobiyolojisi masaya yatırıldı

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE 13-16 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK OLAN TÜRKİYE 1. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ KONGRESİ’NDE ÜLKEMİZDEKİ GIDA ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ MASAYA YATIRILDI.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen ve 13-16 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, ülkemizdeki gıda üretimi ve tüketimi konularını ele alıyor. Kongreye katılan uzmanlar, özellikle hazır yemek tüketiminin artışına dikkat çekerek, günümüzde "Yediklerimiz sağlıklı mı? İçeriğinde neler var? Vücudumuza faydalı maddeler mi?" gibi soruların daha da önemli hale geldiğini vurguluyorlar. Bu sorulara cevap olabilecek bir yaklaşım olarak, probiyotikler gibi fonksiyonel gıdaların, şimdi de noodle (erişte) ürünlerinde kendine yer bulduğunu belirtiyorlar.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde dikkat çeken bir ürün olan "Doğal Probiyotikli Nudo Noodle," Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile bir üretici firma işbirliğiyle geliştirildi. Bu ürün, noodle sektörünün hızla büyüdüğü Türkiye'de özellikle 7-28 yaş arası tüketiciler arasında popüler hale gelmiş bir gıda kategorisi olarak öne çıkıyor. Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde geliştirilen Doğal Probiyotikli Nudo Noodle, fonksiyonel bir ürün olarak değerlendirilmeyi amaçlıyor.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Hayvan Sağlığı, Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanı Ramazan Bülbül, kongrenin özellikle gıda güvenliği ve yeni ürün geliştirilmesi konusunda önemli bir rol üstleneceğini ifade etti. Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde, Nudo Noodle modeli Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli tarafından katılımcılara sunuldu. Bu inovatif ürün, gıda dünyasında yeni bir dönemi temsil ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER