© Baykuş Haber

Erzurumda Sprint ve Bayrak Kupası heyecanı

SEKİZİNCİ ULUSLARARASI SPRİNT VE BAYRAK KUPASI, ERZURUM KAZIM KARABEKİR ATLETİZM PİSTİ’NDEKİ BAŞLADI.

Erzurum Kazım Karabekir Atletizm Pisti'nde düzenlenen 8. Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası, ilk gün yarışlarıyla başladı. Sporcular, gelecek yıl yapılacak Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etmek, Budapeşte'de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası ve Norveç Oslo'daki U23 Avrupa Şampiyonası için baraj geçmeye çalıştılar. Yarışlar büyük heyecana sahne oldu ve bazı rekorlar kırıldı.

Erzurum Sprint Kupası, 100 metre, 200 metre, 400 metre, 110 metre/100 metre engelli, 400 metre engelli branşlarının yanı sıra 4x100, 4x400 ve 4x400 metre karışık bayrak yarışlarını içeriyor. Toplamda 15 farklı branşta mücadele edilen organizasyona 5 farklı ülkeden 27 erkek ve 19 kadın sporcu katıldı. İlk günün güzel hava koşulları hem seyircileri hem de sporcuları memnun etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, sporcuların hem kendilerini geliştirmelerini hem de dereceler elde etmelerini beklediklerini ifade ederek, "Erzurum'da düzenlenen 8. Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası, yine rekorlara sahne olacak. Danimarka, İran, Kırgızistan ve Lübnan'dan atletleri misafir edeceğiz. Yüksek irtifada gerçekleşen yarışlar organizasyon için anlamlı. Erzurum ve ülkemiz için başarılı sonuçlar getirmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER