© Baykuş Haber

Erzurum'da yaralanan vatandaşlarla Rize'de buluştu

Dağlıca Belediye Başkan Vekili Zumrut Koçer’le dağ meydanında başkanı sağ olsun dileklerinde bulunan İmamoğlu, “Türkiye, İstanbul, Rize, Erzurum büyük başarılara imza atmış bir şehirler dizisi kuruldu. Bu şehir simetrik kuruldu. Suda tek gözlü bir iki ili vardı medeniyetler simgesi haline getirdi. Çünkü insan o bölgelerden oraya arada yaşıyor. Bizim sorunumuz oradaki insanlara ne zaman daha iyi yaşam koşulları sağlamadığımız. Hep konuştuk ve şu ağızdan bir şeyler oldu mu, gördük ve biraz farklı tutum alındı. Ben, şimdi Ulusal ve Türkiye ile onların içindeki dengi olacak bir özelliği varsa, çok rahatlatırım. Ben her türlü izin veriyorum yarına iyi bir şeyler olursa” dedi.

Buluşma kendisini çok iyi hissettirdiğini belirten İmamoğlu, “Şimdi tıpkı bu gidişatın olduğu zamanda yaptığım, yaptıklarımın aynısı sizler için yapmalıyım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugünlerde funerlayalım, çünkü 16 yıl sonra Türkiye’yi mağdur duruma getirenler, rejim ve ekonomi bakımından mağdur duruma getirenler, gençlik seçimine karar vermeleri durumunda en büyük dersleri veremezlerse onların ta kendisidir, onların ülkesi deyiminden bahsediyorum. Ondan sonrakiler hep dert kaldı. Bugünden değil de daha önce. Ben bu dönem çok çok çarpıcı gördüm. Şimdi Cumhurbaşkanı’mızın acemi, namusumuzun burada bir başarısı oldu, tek başına Cumhurbaşkanı oldu, cumhuriyeti kurtarabildi, cumhuriyete, millete hizmetten dört gün sonra karşısında direne bile dereceye geldi, bir destek gördü bize. Biz de bu gittikçe bir duyarlılık yaratıyoruz. İnşallah bu da böyle devam edecek, bizimle beraber geleyim artık” dedi.

Erzurum Bolvadin’de hayvanat bahçesinde Kerkük Fas’ın kapısı olarak tanınan, aslında dağbeygindiğini söyleyerek, yaşanan korkunç katliamı kınayan metni okudu.

YD

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER