© Baykuş Haber

Erzurumluların vazgeçemediği çeşme

ERZURUM-PASİNLER YOLU ÜZERİNDE BULUNAN PAŞA PINARI, YAZ MEVSİMİNİN DE GELMESİYLE BİRLİKTE YİNE VATANDAŞLARIN AKININA UĞRADI.

Erzurum-Pasinler Yolu üzerinde yer alan Paşa Pınarı, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Erzurum şehir merkezindeki birçok tarihi çeşme ve su kaynağı, hala korunmaya devam ediyor. Erzurum'un meşhur suyu ve temiz havasıyla bilinen bu şehirde, Ramazan Ayı boyunca sık sık ziyaret edilen Paşa Pınarı, şimdi de yaz aylarında ilgi görmeye başladı. Ramazan Ayı'nda bazen saatlerce sıra bekleyen insanlar, bu deneyimi geleneksel bir ritüel haline getiriyorlar. Bu çeşmenin suyunun lezzeti mi yoksa hazır suların fiyatlarından mı kaynaklanıyor, bilinmez, ama Pasinler Yolu üzerindeki Paşa Pınarı Çeşmesi'nden su içmeye veya kaplarını doldurmaya gelen insanlar, uzun bir yolculuk yapmak ve sırada beklemek zorundalar. Erzurum halkı veya bu suyu içmeyi alışkanlık haline getirenler, Paşa Pınarı suyundan vazgeçemiyorlar. Onlarca su bidonunu araçlarıyla birlikte getiren bazı vatandaşlar özellikle yaşlı aile üyelerinin sadece buradaki suyu içtiklerini ve çay için bile bu suyu tercih ettiklerini söylüyorlar.

Özellikle trafik yoğunluğu olan Erzurum-Pasinler yolunu kullananların mutlaka bu suyu tükettiklerini belirten Emrullah Önalan, "Birçok insan için buradaki su içme alışkanlığına dönüşmüş hatta vazgeçilmez hale gelmiş durumda. Paşa Pınarı suyunun en büyük özelliği doğal ve berrak olmasıdır. Bu su, dağlardan eriyen kar suları ve yer altı kaynaklarından gelen doğal bir su kaynağıdır. Yetkililerin, vatandaşlar tarafından bu kadar rağbet gören bir su kaynağını sağlık açısından düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER