© Baykuş Haber

Eşarj, Türkiyenin en hızlı şarj istasyonunu kurdu

EŞARJ, TÜRKİYE’DE İLKLERDEN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİREREK 360KW GÜCÜNDEKİ HIZLI ŞARJ İSTASYONUNU KURDU.

Enerjisa Enerji'nin ana hissedarı olduğu elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj, Türkiye'de bir ilke imza atarak 360 kW gücündeki hızlı şarj istasyonunu kurdu. Eşarj, Türkiye'deki elektrikli araç kullanımının artmasıyla hızlı şarj istasyonu ağı oluşturma konusundaki çabalarını sürdürüyor.

Ankara - Isparta yolunda bulunan Taymek Unlu Mamüller dinlenme tesislerinde konumlanan bu yüksek hızlı (DC) şarj istasyonu sayesinde araçlar yüzde 10 şarjdan yüzde 80 şarja ortalama 20 dakikada ulaşabiliyor. Bu yeni istasyon, Eşarj'ın Ankara'da ulaştığı 52. şarj istasyonunu temsil ediyor. Eşarj, Türkiye genelinde 60'tan fazla şehirde toplamda 600'den fazla şarj istasyonuyla elektrikli araç kullanıcılarına hizmet veriyor.

Enerjisa Enerji CEO'su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarının müşterilere en iyi ve en hızlı deneyimi sunma amacını taşıdığını belirtti. Pınar ayrıca 2023 sonuna kadar Türkiye'nin 81 ilinde en az bir yüksek hızlı (DC) şarj istasyonu olmak üzere toplamda 1000 istasyon kurma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER