© Baykuş Haber

Eşeğe saman balyası yüklemek için kıyasıya yarıştılar

ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİNE BAĞLI ORTAKÖY MAHALLESİNDE HER YIL KURBAN BAYRAMININ ÜÇÜNCÜ GÜNÜ DÜZENLENMESİ PLANLANAN KÜLTÜR VE SANAT GÜNÜ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür ve Sanat Günü, bu yıl da renkli anlara sahne oldu. İşte bu etkinliği yansıtan özgün bir metin:

Ortaköy Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür ve Sanat Günü, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde coşkuyla kutlandı. Mahalle Köy Yaşam Merkezi'nin önünde gerçekleştirilen etkinliğin gündüz bölümünde, yörük çadırları kuruldu ve eski geleneksel oyunlarla renklenen yarışmalar düzenlendi. Bu yarışmalar arasında eski çorap yarışması, eşeğe saman balyası yükleme yarışması ve eski elbiseye yama yapma yarışmaları da vardı.

Resmi program ise akşam saatlerinde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılan program, mahalle halkını bir araya getirdi. Gün içinde başlayan eşeğe saman balyası yükleme yarışmasında finale kalan yarışmacılar büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu yarışmayı Veysel Kahraman kazandı.

Eşeğe saman yükleme yarışması, önce eşeklerin balya yüklemeye hazırlanmasıyla başladı. Ardından yaklaşık 15 metre uzunluğundaki parkur, eşeklerle birlikte aşıldı. Yükleme yerine geri dönüldü, yük boşaltıldı ve yarışmacılar bitiş noktasına koştu. Burada ise çam tomruğunun üstüne çıkarak hedefteki balonları lastik sapanla vurma görevi vardı. Balonu ilk patlatan yarışmayı kazandı.

Etkinlikler kapsamında, destek veren sponsorlara ve kurum temsilcilerine mahalle muhtarlığı tarafından plaket verildi. Ayrıca, yarışmacılara keçeden yapılmış kepenek, anahtarlık gibi hediyeler sunuldu. Gecede keçeden yapılmış özel bir kepenek açık artırmayla satışa sunuldu ve 10 bin lira teklif veren Kemal Dalmaz tarafından satın alındı.

Gecenin sonunda, Litvanyalı Fotoğraf Sanatçısı Janas Kaminskas küçük bir gösteri sunarak etkinliği sonlandırdı. Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve mahalle halkı tarafından oluşturulan halk oyunları grubunun gösterileri ise geceyi renklendirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER