© Baykuş Haber

Esenlerde sokaklara sığmayan fetih coşkusu

ESENLER BELEDİYESİ, ÇAĞ KAPATIP ÇAĞ AÇAN KUTLU ŞEHİR İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 570. YIL DÖNÜMÜNDE GÖRKEMLİ BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYAN PROGRAMDA DÜNYANIN EN UZUN NEFESLİ HAFIZLARINDAN BİRİ OLAN TANZANYALI IDDI SHAABAN NKUMBI İSE KUR’AN-I KERİM TİLAVETİYLE GÖNÜLLERE DOKUNDU.

Esenler Belediyesi, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Etkinlikler, Davutpaşa Kapalı Cadde'de düzenlenen fener alayı yürüyüşü ile başladı ve bu yürüyüşe çok sayıda Esenlerli katıldı. Programın bir parçası olarak, dünyanın en uzun nefesli hafızlarından biri olan Tanzanyalı Iddı Shaaban Nkumbı, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

Etkinlikte Esenler'de düzenlenen "Fatih'in Günlüğü Günlük Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ayrıca fetih temalı kum sanatı gösterisi yapıldı ve mehteran konseri ile program sona erdi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethiyle yeni bir çağın başladığını ve Batı medeniyetinin ihtişamının yerle bir olduğunu ifade etti. Göksu, İstanbul'u Fatih Sultan Mehmet'in ruhuyla yücelteceklerini vurguladı.

Programa katılanlar arasında gençler, İstanbul'un fethinin önemini ve Fatih Sultan Mehmet'in vizyonunu öğrenmek için coşkuyla etkinliğe katıldıklarını belirttiler.

Esenler Belediyesi ayrıca, "Fetih Günlüğü" adlı programla İstanbul'un fethinin tarihi anlarını izleyicilere aktardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER