© Baykuş Haber

Esenyurt’ta çatı katında yangın 

Derya EVREN KORKMAZ-Ömer HASAR/İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT’ta beş katlı bir binanın çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler yandaki iki apartmanın çatısına da sıçradı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. 

Yangın, bugün saat 09.00 civarında Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi Umut Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın çatı katında bilinmeyen bir nedenden dolayı başladı. Alevler hızla binanın yanındaki iki başka binaya da sıçradı. Yangını görenler hemen polis ve itfaiye ekiplerini haberdar etti. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında çatıdan bazı parçalar düşerek tehlike oluşturduğundan, polis çevreyi güvenlik amacıyla geniş bir şekilde kapattı. Neyse ki yangın sırasında ölen veya yaralanan kimse olmadı ve itfaiye ekipleri yangını başarılı bir şekilde söndürdü. Ancak binalarda hasar meydana geldi.

Yangınla ilgili bir mahalle sakini olan Bünyamin Toprak, şunları söyledi: "Çocukların bağırmalarını duydum dışarı çıktım. İtfaiye gelmişti sağolsunlar. Oradan öbür tarafa sıçramış. Büyük ihtimalle elektrik kontağından çıkmış olabilir. Burada bir şey kalmadı, çatı komple yandı. Burada oturuyorum. Dumanı görünce dışarı çıktık. Yine de şükürler olsun ki kimseye bir şey olmadı. Yangın binadan başlayıp diğerlerine sıçramış gibi görünüyor."

Yangının çıktığı binada yaşayan Ayşe Kayabaşı da, "Ben dışarıya sesleri duyarak çıktım, binada kavga oluyor sandım. Üst katımdaki komşum 'Yangın var abla' dedi. Hemen elektrikleri kesip, doğalgazı kapattık. Komşularımıza bağırdık. Komşular hızla binadan çıktılar. Yangın oldukça büyüktü. Sadece duman kokusu aldık, başka bir zarar yok gibi görünüyor. Yan dairelere de sıçramış, çatı tamamen yanmış gibi görünüyor, alt katlara sıçramadı gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER