© Baykuş Haber

Eşinin huzurevine bıraktığı yaşlı adam kalçasını kırdı, Alman hastaya hastane sahip çıktı

Yıllar önce Türkiye'ye yerleşen ve Alzheimer hastalığına yakalanan Alman bir yaşlı adam, iddiaya göre Bursa'da bulunan eşinin bıraktığı huzurevinde kalçasını kırarak tedavi için İstanbul'a getirildi. Ancak yaşlı adamın yanında ilgilenecek bir ailesi veya yakını olmadığı ortaya çıkınca, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi sahip çıktı. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Nuray Özgür Abravcı, yaşlı adamın bakımı için hemşirelerin pijama, çorap gibi kişisel eşyalarını kendilerinin temin ettiğini ve hastayla ilgilendiklerini belirtti. Yaşlı adamın başarılı bir operasyon geçirdiğini ve tedavi sürecinin devam edeceğini açıkladı.

Almanya'dan Türkiye'ye yerleşen 71 yaşındaki E. H. W.'nin yaşadığı zorlu süreci anlatan hastane yetkilileri, hastanın eşiyle sorunları olduğunu ve bakımevine bırakıldığını ifade etti. Hastanın yatağa bağımlı hale geldiği 10 günlük süreç boyunca hastanenin hemşireleri tarafından büyük bir ilgi ve özveriyle bakıldı.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı, "Tüm sağlık personeline, emeği geçen ekibe, baştan sona hekiminden hizmetlisine kadar tüm arkadaşlarıma hastayla ilgili göstermiş oldukları ilgiden ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hastanede görevli hemşire Melda Doğan ise hastanın Türkçe bilmemesine rağmen, hastayla kurdukları bağın çok güçlü olduğunu ve hastanın artık Türkçe kelimeleri anlayabilecek kadar dil öğrendiğini belirtti. Hemşirelerin hastalarıyla olan bağlarının güçlü olduğunu ve hastalarını aileleri gibi gördüklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER