© Baykuş Haber

Eski devlet ve SSK hastane binaları bayramdan sonra yıkılıyor

UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ESKİ SSK HASTANESİ BİNASININ A BLOK VE EK BİNASI VE DÖRTYOL’DAKİ ESKİ DEVLET HASTANESİNİN TÜM BLOKLARININ YIKIMINA KURBAN BAYRAMI SONRASI HEMEN BAŞLANACAĞI ÖĞRENİLDİ.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı eski SSK Hastanesi binasının A blok, ek binası ve Dörtyol'daki eski devlet hastanesinin tüm bloklarının yıkımına, Kurban Bayramı sonrasında başlanacağı belirtiliyor. Her iki hastane binasının ihalesi 7 Haziran'da gerçekleştirilmiş ve hurda karşılığı yıkım işinin toplam maliyeti 2 milyon 413 bin 940 TL olarak belirlenmişti. Yıkım ihalesini kazanan Vural Hafriyat yetkilileri, binaların yıkımına Kurban Bayramı'nın sona ermesinin ardından başlayacaklarını açıkladılar.

Ayrıca, eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alanda yapılaşmanın 2,5 kat artırıldığı ve yaklaşık 5 bin 200 metrekarelik yeşil alanın kaybedilmesi nedeniyle Uşak Mimarlar Odası Başkanı Mimar Çağlar Samancı'nın endişelerini dile getirdiği ve imar planı düzenlemesine itiraz ettikleri belirtildi. Eski SSK Hastanesi'nin yerine yeni bir sağlık tesisi yapılması planlanıyor.

Ayrıca, eski devlet hastanesinin yerine yine devlet hastanesi yapılacağı ve bu proje için çalışmaların başladığı da açıklandı. AK Parti Uşak Milletvekili ve eski Başhekim Dr. İsmail Güneş, eski devlet hastanesinin depreme dayanıksız olduğunu ve yeni bir 100 yataklı devlet hastanesi inşa edilmesi çalışmalarının başladığını duyurdu. Güneş, projenin Uşak halkına hayırlı olmasını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER