© Baykuş Haber

Eski Gökçeada Belediye Başkanı Çetine görevi kötüye kullanmak suçundan hapis cezası

YOLSUZLUK VE RÜŞVET İDDİASIYLA HAKKINDA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA KAPSAMINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN VE TUTUKLANAN BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL ÇETİN'E BAŞKA BİR DAVA DOSYASINDAN 'İHMAL SURETİYLE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK' SUÇUNDAN VERİLEN 2 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI KESİNLEŞTİ

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Ünal Çetin'e verilen hapis cezası kesinleşti. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Çetin, "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 31 Ocak'ta Gökçeada Belediyesi'nde gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla başlamıştı. İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve diğer bazı şüpheliler gözaltına alındı. İmar uygulamaları sırasında usulsüz ruhsatlar verdiği ve müteahhitlerden rüşvet aldığı iddia edilen Çetin ve diğer şüpheliler tutuklandı.

Ancak Çetin, daha önce açılan bir dava dosyasında da "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan hüküm giydi. Bu dosyada verilen 3 ay hapis cezası, daha sonra 2 ay 15 güne indirildi ve denetime tabi tutulmasına karar verildi. Bu kararın ardından Çetin tarafından yapılan itiraz da reddedildi ve hapis cezası kesinleşti.

Gökçeada'daki bu yolsuzluk skandalı, Belediye Başkanı Ünal Çetin'in görevden alınması ve ceza almasına yol açtı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER