© Baykuş Haber

Eski kitaplar kumbarada toplanacak, geleceğe umut olacak

SIBEM ÖĞRENCİLERİ ÖĞRENİM SEZONU BOYUNCA KULLANDIKLARI KİTAPLARI, DERGİ VE YAPRAK TESTLERİ TOPLAYARAK KUMBARAYA GETİRDİ.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında eski kitap toplama kumbarası oluşturuldu. SIBEM girişine yerleştirilen bu kumbara sayesinde kullanılmış kitaplar ve dergiler toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak. Bu geri dönüşümün geliri ise ihtiyaç sahibi öğrencilerin sınavlara hazırlık kitaplarının alımında kullanılacak.

Öğrenciler, bu proje sayesinde geri dönüşüm bilincini kazanırken, SIBEM öğrencileri öğrenim sezonu boyunca kullanmadıkları kitapları, dergileri ve yaprak testleri toplayarak kumbaraya getiriyor. Öğrenciler, bu şekilde gelecekteki kardeşlerine yardımcı olmayı amaçlıyorlar.

Projeden memnun olan öğrencilerden Hüseyin Can Domdomoğulları, kitaplarını getirirken gelecekteki kardeşlerine umut olmasını dileyerek, "Bu sene kitaplarımı getirdim. Gelecekteki kardeşlerime yararlı olsun diye kumbaraya atacağım. Getirdiğim kitapları siz de böyle getirip gelecekteki kardeşlerimize yardım edebilirsiniz" dedi.

İsmail Öztürk ise kullanmadığı kitapları çözdükten sonra artık ihtiyacı olmadığını belirterek, "Herkesin bu projeye katkıda bulunmasını tavsiye ediyorum. Evde kullanılmayan kitapları veya tekrar okunmayacak kitapları buradaki kumbaramıza atabilirsiniz. İlerideki kardeşlerimize yardım olması için" şeklinde konuştu.

SIBEM öğretmenlerinden Fazilet Tekçevik ise projenin amaçlarını temiz bir çevre bırakmak ve atıkların imkanı olmayan öğrencilere umut olmasını sağlamak olarak açıklarken, özellikle SIBEM tarafından dağıtılan yaprak testler ve deneme kitaplarının öğrenciler tarafından bu kumbarada toplanacağını belirtti. Eski kitaplarınızı, dergilerinizi ve diğer geri dönüştürülebilir atıklarınızı bu kumbaraya atarak projeye katkıda bulunabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER