© Baykuş Haber

Eskici Dede 58 yıldır yaptığı ayakkabı tamirciliğini son nefesine kadar sürdürmek istiyor

“ESKİCİ DEDE” LAKAPLI 58 YILDIR AYAKKABI TAMİRİ YAPAN, MESLEĞİN SON TEMSİLCİSİ ALİ KARASU MESLEĞİNİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN BIRAKAMIYOR.

Konya'da 58 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan ve "Eskici Dede" olarak tanınan 71 yaşındaki Ali Karasu, mesleğini son nefesine kadar sürdürme kararlılığıyla çalışmaya devam ediyor.

Ali Karasu, 1965 yılında babasının ayakkabı ustasının yanında çırak olarak ayakkabı tamirciliğine başladı. 1970 yılında kendi dükkanını açarak 25 yıl boyunca memleketinde ayakkabı tamirciliği yaptıktan sonra Konya'ya yerleşti. Burada Tarihi Bedesten Çarşı'da dükkan açarak mesleğini sürdüren Ali Karasu, ilerleyen yaşına rağmen her gün dükkana gelerek ayakkabı tamirciliği yapıyor.

Müşterilerinin ayakkabılarını tamir eden Karasu, mesleğini son nefesine kadar sürdürme kararlılığını vurguluyor. Ancak ayakkabı tamirciliği mesleğinin son yıllarda zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve gençler arasında ilgi görmemeye başladığını belirtiyor.

Ali Karasu, bu zorluğa rağmen mesleğini bırakmayı düşünmediğini ve musalla taşına kadar çalışmaya devam edeceğini ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER