© Baykuş Haber

Eskişehir’de çiftçinin yüzü yağışlarla güldü

Engin ÖZMEN-Sarp DEMİRHAN, (DHA)- ESKİŞEHİR’de son 2 ayda etkili olan yağışlar, hasat zamanı gelen arpa ile buğdayda kalite ve verimin artmasını sağladı. Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, “Kış kuraklığı tüm sektör bileşenlerini tedirgin etti ancak daha sonra gelen yoğun yağışlar telafi etti çok şükür. Verime dönüştürdü bu durumu” dedi.

Eskişehir'de çiftçiler için arpa ve buğday hasadı başladı. Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, kışın yaşanan kuraklığın son aylardaki yağışlarla telafi edildiğini ve çiftçilerin memnun olduğunu belirtti. Zeydan, klasik ekim ve biçim dönemlerinin yerine iklim değişikliklerine uymanın daha önemli olduğunu vurguladı. Bu yıl beklenen rekoltenin üzerinde bir ürün miktarı beklediklerini ifade eden Zeydan, Türkiye'nin ihtiyacından fazla üretim yapılacağını ve dışarıya ihraç etme imkanı olduğunu söyledi.

Çiftçi Mehmet Akarsu ise yağışlı bir dönemden geçtiklerini ve mahsullerinin biraz geç olgunlaştığını ancak son yağışların kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Eskişehir'de son 5 günde metrekareye 50 kilogram yağış düştüğü belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER