© Baykuş Haber

Eskişehirin Gurur Günü,

LİSE ÖĞRENCİLERİNİ TEMEL, SOSYAL ALANLARDA VE UYGULAMALI BİLİM ALANINDA ARAŞTIRMALAR YAPMAYA TEŞVİK ETMEK, ÇALIŞMALARINI YÖNLENDİRMEK VE BİLİMSEL GELİŞMELERİNE KATKIDA BULUNMAK AMACIYLA 54’ÜNCÜSÜ DÜZENLENEN 2023 YILI TÜBİTAK 2204-A LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ TÜRKİYE FİNAL YARIŞMASI'NIN ÖDÜL TÖRENİ, ATO CONGRESİUM KONGRE VE SERGİ MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması'nın ödül töreni, 54. kez gerçekleşti ve ödüller sahiplerini buldu. Törende, lise öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırmalar yapmaya teşvik etmek ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Bu yılki ödül töreni, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi ve törene çok sayıda önemli isim katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun gibi isimler, törene katıldılar.

Eskişehir'in bu yılki başarıları da ön plana çıktı. Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi öğrencileri Esmanur Çakaloğlu ve Merve Külhan, "19. Yüzyıla Kadar Osmanlı Şenliklerinde Tasarım: 3 Boyutlu ve Mekanik Gösteriler" projesiyle Türkiye birincisi olurken, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Fatih Özdemir, Halenur Davran ve Baran Kurnaz "Sivrihisar Tayyaresi" projesiyle Türkiye ikinciliği elde etti. Eskişehir ETİ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Hülya Özkurt ve Leman Betül Sağlam, "Metaverse Seyahatnameleri" projesiyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında Türkiye ikinciliği kazandılar. Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Enes Bostan, Irmak Derici ve Defne Çal ise "Yüksek Prevelansa Sahip Deri Hastalıklarının Derin Öğrenme ile Sınıflandırılması ve Teşhis Uygulaması" projesiyle Yazılım alanında Türkiye ikinciliğini elde etti. Mat-FKB Özel Gelişim Fen Lisesi öğrencisi Mete Perkgöz ise "Grafen Tabanlı Yüksek Performanslı Süperkapasitör" projesiyle Fizik alanında teşvik ödülünü aldı.

Törende birincilere ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır takdim etti. Bu başarılar, Eskişehir'in bilimsel potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu öğrenciler ve öğretmenleri, gelecekte Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine önemli katkılarda bulunabilirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER