© Baykuş Haber

ESOGÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpaya Hekimler Avusturya Eyalet Devlet Nişanı ile taltif edildi

SKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ALPAY HEKİMLER’E, YILLAR İÇERİSİNDE TÜRKİYE VE AVUSTURYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERE ÖZELLİKLE AKADEMİK VE KÜLTÜREL ALANDA SÜRDÜRMEYE DEVAM ETTİĞİ KATKILARDAN DOLAYI, AVUSTURYA’NIN YUKARI AVUSTURYA EYALET HÜKÜMETİ’NİN LAYIK GÖRDÜĞÜ DEVLET NİŞANI, EYALET BAŞBAKANI THOMAS STELZER TARAFINDAN BERATI İLE BİRLİKTE TAKDİM EDİLDİ.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler’e, yıllar içerisinde Türkiye ve Avusturya arasındaki ilişkilere özellikle akademik ve kültürel alanda sürdürmeye devam ettiği katkılardan dolayı, Avusturya’nın Yukarı Avusturya Eyalet Hükümeti’nin layık gördüğü Devlet Nişanı, Eyalet Başbakanı Thomas Stelzer tarafından beratı ile birlikte takdim edildi.


Törende Meclis Başkanı, Federal Milletvekilleri, Eyalet Milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Yargı Organları temsilcileri, Johannes Kepler Üniversitesi Rektörü ve çok sayıda öğretim üyesi ve davetliler hazır bulundu. Törende konuşan Yukarı Avusturya Eyalet Başbakanı Thomas Stelzer, Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel çalışmaları ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine sağlamış olduğu katkılara değinirken, özellikle Linz Johannes Kepler Üniversitesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve ESOGÜ arasında gerçekleştirdiği bilimsel iş birliklerinin övgüye değer olduğunu kaydetti. Johannes Kepler Üniversitesi İş-Sosyal Güvenlik ve Tıp Hukuku Enstitüsü’nün onursal üyesi de olan Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel çalışmalarının uluslararası hukukun gelişmesine belirgin katkılar sağlamış olduğunu belirten Stelzer, uluslararası bilimsel ilişkilerin geliştirmesi konusuna sağlamış olduğu üstün katkılardan dolayı Prof. Dr. Alpay Hekimler’in Eyalet Devlet Nişanı ile taltif edilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.


Prof. Dr. Alpay Hekimler ise bu üstün ödüle layık görülmüş olmaktan dolayı Başbakan Stelzer ve Hükümetine teşekkürlerini sunarak, bundan sonra da mümkün olduğu ölçüde katkılarını sürdüreceğini söyledi. Prof. Dr. Hekimler, Devlet Nişanını Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini ve bunun haklı gururunu yaşamakta olduğunu da sözlerine ekledi.



“Prof. Dr. Alpay Hekimler’i yürekten kutluyorum”


Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Prof. Dr. Alpay Hekimler’in başarısını kutlayarak, “Yukarı Avusturya Eyaleti’nin Liyakat Nişanı takdim edilen değerli dostumuz Prof. Dr. Alpay Hekimler’i yürekten kutluyorum. Türkiye-Avusturya dostluğuna yönelik olarak akademik düzeyde gerçekleştirdiği çalışmaların Avusturyalı dostlarımız tarafından takdir edilmesi beni mutlu etti“ dedi.


2015 yılında da Avusturya Cumhurbaşkanı tarafından iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vermiş olduğu üstün hizmetlerinden dolayı Altın Üstün Hizmet Devlet Nişanı ile ödüllendirilen Prof. Dr. Hekimler, akademik hayatına İstanbul Üniversitesi’nde başlamış, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde üniversitenin kuruluş aşamasından itibaren 2021 yılına kadar görev yapmış, bu esnada iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda üstün çaba göstermiştir. Prof. Dr. Hekimler halen ESOGÜ Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER