© Baykuş Haber

ESOGÜ TYÇ logosu lansman programında

TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYÇ) LOGOSU LANSMAN PROGRAMI 14 HAZİRAN 2023 TARİHİNDE T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCILARI PROF. DR. LUTFİHAK ALPKAN VE FARUK ÖZÇELİK İLE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, YÜKSEKÖĞRETİM KURULU, YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU, TYÇ YÖNETİM YAPILARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN 180’İ AŞKIN TEMSİLCİNİN KATILIMI İLE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Lansman Programı, 14 Haziran 2023 tarihinde Ankara'da T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ve Faruk Özçelik'in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Yükseköğretim Kalite Kurulu, TYÇ Yönetim Yapıları ve 180'ten fazla yükseköğretim kurumu temsilcisinden oluşan katılımcılarla gerçekleşti.

Lansman programında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) adına Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral ile TYÇ logosunu kullanma hakkı verilen ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Demet Topaloğlu Yazıcı yer aldı.

ESOGÜ, TYÇ içinde yer alan yükseköğretim yeterlilikleri konusunda sorumluluk taşıyan 40 üniversiteden biri olarak kabul edilerek, bu özelliği nedeniyle anı plaketi ile ödüllendirildi. Ülkedeki otuz bin diploma programından sadece 142'si, TYÇ yeterliliklerine yerleştirilmiş olup mezuniyet belgelerinde TYÇ logosunu kullanma hakkını elde etmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER