© Baykuş Haber

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı arabuluculukla çözüldü

EV SAHİBİ-KİRACI ANLAŞMAZLIĞI ARABULUCULUKLA ÇÖZÜLDÜ - EV SAHİBİNİN AVUKATI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN (SOLDA), ARABULUCU - AVUKAT İRFAN MEDET AKPINAR VE KİRACI MEHMET NEZİH ARTUK

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kiracı Mehmet Nezih Artuk ile ev sahibi arasında yaşanan kira bedeli ve evin tahliyesi konusundaki anlaşmazlık, arabuluculuk ile çözüldü. Taraflar arasındaki bu anlaşmazlık, arabuluculuk süreci sonucunda sona erdi.

Ev sahibinin avukatı Özlem Şan Oğuzhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ev sahibinin müvekkili olduğunu ve evin tahliyesi ile kira bedeli konularında anlaşmazlık yaşandığını belirtti. Müvekkilinin evi kullanma ihtiyacı olduğu için tahliye isteğinde bulunduğunu ve kiraya veren-kiracı uyuşmazlıklarının arabuluculuk kapsamına alındığını ifade etti. Arabuluculuk süreci sonucunda ise taraflar anlaşmaya vardılar.

Arabulucu-Avukat İrfan Medet Akpınar ise arabuluculuğun 2013 yılında başladığını ve 10. yılını doldurduğunu belirterek, kiraya veren-kiracı uyuşmazlıklarının da artık arabuluculuk kapsamına alındığını söyledi. Bu uyuşmazlıkta, tarafların iyi niyetleri, empati ve anlayışları sayesinde güzel bir anlaşmaya imza atıldığını vurguladı.

Kiracı Mehmet Nezih Artuk da sonucun kendisi için memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, arabuluculuk sayesinde anlaşmaya vardıklarını ve kiraya verenin evi kullanma ihtiyacının olduğunu anlayışla karşıladıklarını belirtti. Kiracı ve kiraya verenin, kira güncellemesi konusunda anlaşarak evin tahliyesine karar verdiklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER