© Baykuş Haber

Evde süt kaynatmak sağlık risklerini yok etmeyebilir

LİV HOSPİTAL GAZİANTEP BESLENME VE DİYET KLİNİĞİ’NDEN DİYETİSYEN SENA ÇELEBİ, 1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ DOLAYISIYLA SAĞLIKLI SÜT TÜKETİMİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Liv Hospital Gaziantep Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Diyetisyen Sena Çelebi, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle sağlıklı süt tüketimi hakkında açıklamalarda bulundu. Çelebi, sütün pastörize ve UHT yöntemleriyle işlenmesinin, içerisinde bulunan zararlı mikroorganizmaları yok etmek ve besin değerini korumak için en sağlıklı yol olduğunu belirtti. Organik süt tercihi yaparken, ürünün "Organiklik Logosu"nu taşımasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Çelebi, günlük süt tüketimi miktarının yaşa ve ihtiyaca göre değiştiğini, yetişkinlerin günde 2 su bardağı, çocuklar, ergenler, gebe ve emzikli kadınların ise günde 3-4 su bardağı süt tüketmelerinin önerildiğini ifade etti. Sütün, kalsiyum, C vitamini, demir, protein, fosfor, A, B12 ve riboflavin gibi önemli besin maddeleri içerdiğini ve kemik sağlığından obeziteye kadar birçok konuda faydalı olduğunu vurgulayan Çelebi, sütün düzenli tüketilmesinin önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER