© Baykuş Haber

Evlat hasreti son bulan Esat Akdaş: “Aileler hiçbir zaman umudunu kesmemelidir”

Terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı iddia edilen çocuklarının akıbetini arayan ailelerin evlat direnişi devam ediyor ve 42. aile çocuğuna kavuştu. Aileler, 3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek başlattıkları oturma eylemini 1,368 gündür sürdürüyor. Gülperi ve Esat Akdaş çifti, 2015 yılında 20 yaşındayken terör örgütü tarafından dağa kaçırılan oğulları Mehmet Akdaş'a kavuştu.

HDP il binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Esat Akdaş, 8 yıldır çocuklarını aradıklarını ve mücadelelerinin sonunda zaferle sonuçlandığını ifade etti. Ailelerin her zaman umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini vurgulayan Akdaş, diğer ailelere de çocuklarına kavuşmaları için umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu.

Kürtçe konuşan anne Gülperi Akdaş, devlete teşekkür ederek, umarım diğer ailelerin de çocuklarına bir gün kavuşacakları dileğinde bulundu. Mehmet Akdaş'ın teslim olmasının evlat nöbetindeki diğer ailelere umut olduğunu ve çocukları bulana kadar oturma eylemine devam edeceklerini belirten Süleyman Aydın, oğlu Özkan Aydın'a teslim ol çağrısında bulundu.

Aydın, "Evlat mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 4 yıldır evlat mücadelemizde 41 aile çocuğuna kavuşmuştu. Bugün de 42. evladımıza kavuştuk. Hepimiz burada umutlu ve sevinçliyiz. İnşallah, diğer evlatlarımız da bizimkiler gibi bir gün bulunur. Evlat mücadelemiz burada kararlı bir şekilde devam edecektir. Biz burada HDP ile mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Devletimiz de terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürüyor. Evlatlarımız bizi görüp duyuyorsa güvenlik güçlerimize teslim olun" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER