© Baykuş Haber

Evlat nöbetindeki ailelerin çocuklarını umutla bekleyişi sürüyor

Diyarbakır'daki HDP il binası önünde, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor. 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, yazın sıcağında ve kışın soğuğunda umutla beklemeye devam ediyor.

Oğlu Mahmut Uslu'nun PKK terör örgütü üyeleri tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten anne Bedriye Uslu, her gün oğlunu düşünmeden duramadığını ifade etti. Oğluna "teslim ol" çağrısında bulunan Uslu, "Oğlum Mahmut için her gün çadırın yolunu tutuyorum. Allah'tan tek dileğim, oğlumun bir gün beni görmesidir. Muhakkak o da bir gün beni özleyip geri dönecektir. 4 senedir bu çadıra geliyorum. Oğlum, umarım bu çilemizi görüp insafa gelir. Oğlumu insafsızlar bırakmıyor. Anne ve babaların çilesi, çocuklarına kavuştuğunda sona erecek. 13 senedir evladımı göremiyorum. Oğlum, eğer kandırılarak dağa kaçırılmasaydı askerlik yapar, evlenir ve bir yuva kurardı. Evlatlarımız, gece gündüz aklımızdan çıkmıyor. İnşallah bir gün oğlumun dönüş haberini alırım" dedi.

Kızı Hatun Çiçek için her gün HDP il binasının önünde evlat nöbeti tutan Nihal Çiçek de, çocuğunun 8 yıl 3 ay önce terör örgütü tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Anne Çiçek, "Kızım Hatun için HDP il binasının önünde evlat nöbeti tutuyorum. Kızım eğer beni duyuyorsa gelip devletimize teslim olsun. Kızımı çok özlemişim. Dört gözle çocuğumu bekliyorum. 8 yıl 3 ay önce kızım kaçırılmıştı ve hala haber alamamışım. Kızımı, 'Annen duymasın gideceğini' diyerek kandırdılar" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER