© Baykuş Haber

Evlat nöbetindeki Bedriye Uslu: “Biz sağken mezara gömüldük”

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARINCA DAĞA KAÇIRILDIĞINI İDDİA EDEN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR.

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilen çocuklarının geri dönmesini uman ailelerin evlat nöbeti, kararlılıkla devam ediyor. 3 Eylül 2019 tarihinde farklı bölgelerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan Diyarbakır anneleri, kavurucu sıcaklara rağmen çocuklarının geri dönmesi için direnişlerini bin 401. gününde de sürdürüyor.

Çocuğu Bayram'ın 2017 yılında terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden Şadin Elhaman, HDP il binası önündeki çadırda eylemini sürdürmeye kararlı. Bayram'ın babası olan Elhaman, "2017 yılından beri çocuğumdan herhangi bir haber alamamışım. 4 yıldır HDP'nin önünde oturma eylemini sürdürüyorum. Çocuğuma çağrım, gel artık. Dağda sana bir fayda gelmez. Biz perişan durumdayız. Artık bir şekilde bize ulaş. Polis ve askerimize teslim ol. Sen gelene kadar burada eylemimizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Oğlu Mahmut Uslu için HDP önündeki eylemi sürdüren Bedriye Uslu ise şunları söyledi: "Mahmut Uslu'nun annesiyim. Eğer sağlık izin verirse, ayağım tuttuğu müddetçe oğlum için bu çadırın yolunu tutacağım. Oğlum gelene kadar evlat nöbetimi sürdüreceğim. Mahmut'um, eğer beni görüyorsan ve duyuyorsan teslim ol. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Artık bu hasret bitsin. Hastalandım, yeter artık bu keder içimizden çıksın. Biz yaşarken mezara gömüldük."

Aileler, kayıp çocuklarının güvenlik güçlerine teslim olmalarını ve ailelerine geri dönmelerini umutla bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER