© Baykuş Haber

Evrasera ile hayal dünyaları gelişiyor

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, TÜRKİYE TEKNOLOJİ TANITIMI (T3) VAKFI VE TÜBİTAK İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRDİĞİ BİLİM YUNUSEMRE MERKEZİ İLE GELECEK NESİLLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR. BİLİM YUNUSEMRE, ÖĞRENCİLERİN HAYAL GÜCÜNÜ DE GELİŞTİRİRKEN, MERKEZDE KURULAN EVRASERA’DA İLK HASAT YAPILDI.

Yunusemre Belediyesi, Türkiye Teknoloji Tanıtımı (T3) Vakfı ve TÜBİTAK iş birliğiyle gerçekleştirdiği Bilim Yunusemre Merkezi ile gelecek nesillere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bilim Yunusemre Merkezi, öğrencilerin hayal güçlerini geliştirirken, merkezde inşa edilen Evrasera projesi ile geleceğin bilim insanlarına eğitim veriyor. Evrasera projesi kapsamında ilk hasat gerçekleştirildi.

Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirilen Evrasera projesi, öğrencilerin evrenin farklı gezegenlerinde yaşam koşullarını hayal etmelerine olanak tanıyor. Bu proje, Bilim Yunusemre Merkezi'nde yer alıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, proje kapsamında Evrasera'da incelemelerde bulundu ve öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Çerçi, projenin Türkiye'nin geleceğine önemli katkılar sunacağına inandığını belirtti.

Başkan Çerçi, "Bu merkezlerden yetişen gençlerin bilim ve teknoloji alanında ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Evrasera projemiz, Mars koloni konseptini hayata geçiriyor ve öğrencilere evrenin farklı gezegenlerinde nasıl yaşam koşulları oluşturulabileceği konusunda hayal kurma fırsatı sunuyor. Bu projenin yanı sıra, güneş panelleriyle enerji üreten, yağmur suyunu biriktirip topraksız tarımda kullanan otomatik seramız da öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak. Bu projede emeği geçen Fen İşleri Müdürlüğü ve Bilim Yunusemre Merkezi personeline teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER