© Baykuş Haber

Evsel Atıkların Trenle Taşınması Projesinde 2. etap başladı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TÜRKİYE’DE BİR İLK OLARAK UYGULAMAYA BAŞLATTIĞI "EVSEL ATIKLARIN TRENLE TAŞINMASI PROJESİ" 2. ETAP İLE DEVAM EDİYOR.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren "Evsel Atıkların Trenle Taşınması Projesi"nin 2. etabını başlattı. İlk etap Alaşehir ilçesinde başlamış ve şimdi de Akhisar ilçesinde devam ediyor. Proje kapsamında evsel atıklar, trenle taşınarak Manisa'ya ulaştırılıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Gökçe, projenin ikinci etabında ilk taşıma işlemini yerinde takip etti. Evsel atıklar, konteynırlar aracılığıyla mobil vinçlerle tren vagonlarına yükleniyor ve Muradiye transfer istasyonuna taşınıyor. Ardından konteynırlar, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne götürülerek bertaraf ediliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Gökçe, projenin amacının evsel atıkların güvenli bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamak olduğunu ve günlük 375 ton evsel atığın taşınmasının hedeflendiğini belirtti. Projeyle ayrıca trafik ve yol güvenliğinin korunması, çevre duyarlılığının artırılması ve zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş ise projenin Türkiye'de bir ilki temsil ettiğini vurgulayarak, evsel atıkların trenle taşınması sayesinde çevreye olan duyarlılığın artırılacağını ifade etti. Ayrıca projenin karayolu trafiğine azalma sağlayarak trafik güvenliğine de katkı sağlayacağını söyledi. Projeyi destekleyen Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'ne ve Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş.'ye de teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER