© Baykuş Haber

Eyüpsultanda dini nikahlı eşine şiddet uygulayan şahıs tutuklandı

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, dini nikahlı eşine şiddet uyguladığı ve tehditler savurduğu iddia edilen bir şüpheli tutuklandı.

Eyüpsultan'da yaşayan Dilek Acu (41), 2009 yılında Ahmet Çelik ile dini nikahla evlendi. İkilinin bu birlikteliğinden 2010 yılında bir çocukları oldu. Ancak Ahmet Çelik'in alkol bağımlılığı ve şiddet uyguladığı iddiaları nedeniyle Dilek Acu, birkaç kez şikayetçi oldu. Sonunda tehditlere dayanamayarak doğum yapmasının ardından Ahmet Çelik'ten ayrıldı. Ancak bu süre zarfında da şiddet olayları devam etti.

Yaklaşık 10 yıl sonra, 2020 yılında işsiz kalan Dilek Acu, Ahmet Çelik'in ailesinin yaşadığı evin karşısındaki arazide tek katlı bir ev yaparak kızıyla birlikte yaşamaya başladı. Ancak bu sırada Ahmet Çelik, Acu'nun evine taktırdığı kamera sistemini parçaladı. Yaşanan olaylar sonrasında Acu, kendini korumak için evinin önüne demir kapı yaptırdı ve barikatlar kurdu.

Olayın gündeme gelmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti ve Ahmet Çelik'i gözaltına aldı. Şüpheli, Emniyet'teki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada savcılığa ifade veren Ahmet Çelik, daha sonra "silahla tehdit" ve "nitelikli ısrarlı takip" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, nöbetçi hakimlik tarafından "silahla tehdit" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan şüphelinin nöbetçi hakimliğe verdiği ifadesinde, "Ben müştekiye hiçbir şey yapmadım. Uzaklaştırma kararım olduğu için eve gidemiyorum, hakkımdaki yakalama kararından haberim yoktu. Müşteki benim sırtıma vurmuştu, her tarafımı paramparça yaptı, bu nedenle polisi ara, polis gelsin" dediği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER