© Baykuş Haber

Eyyübiyede binlerce konut yükseliyor

EYYÜBİYE’DE BİNLERCE KONUT YÜKSELİYOR

Şanlıurfa'da hızla artan nüfusun konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Eyyübiye ilçesinin güney batısındaki dağlık arazi planlı konut alanı olarak ilan edildi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un girişimleri sonucu başlatılan bu projede, Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ tarafından binlerce konut inşa ediliyor.

Şehirdeki imar planlarının değişmesinde en önemli etkenlerden biri, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un verimli tarım arazilerini koruma mücadelesi oldu. Bu girişimler sonucunda, Eyyübiye ilçesinin konut ihtiyacını karşılamak için planlı konut alanları oluşturuldu.

Bu projelerin ilki, Yenice-İkizce-Akçamescit Mahallelerinde başladı ve yüzlerce ev yıkılarak yerine modern konutlar inşa edildi. İkinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Ancak en büyük dönüşüm, Eyyübiye'nin güney batısındaki rezerv konut alanının belirlenmesiyle başladı. Bu bölge, tarım dışı alanlarda yapılaşmayı teşvik etmek amacıyla planlandı. TOKİ tarafından başlatılan konut projeleri kapsamında binlerce konut inşa ediliyor.

TOKİ'nin 2023 yılı itibarıyla temelini attığı konutlar, depremlere karşı güvenli bir şekilde tasarlanıyor. Bu projelerle birlikte Şanlıurfa'da konut ihtiyacı karşılanırken tarım arazilerinin korunması ve doğal afetlere karşı daha güvenli bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER