© Baykuş Haber

Eyyübiyenin selden etkilenen sokakları yenileniyor

EYYÜBİYE’NİN ZORLU SOKAKLARI YENİLENİYOR

Şanlıurfa'da 15 Mart'ta meydana gelen sel felaketi sonrasında, Eyyübiye Belediyesi ekipleri gece gündüz demeden selin yol açtığı hasarları onarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, selin en çok etkilediği mahallelerde sokakların ve evlerin yenileme işlemlerini tamamlarken, Muradiye Mahallesi'nde tahrip olan sokak düzenlemelerine son aşamada yaklaşıyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un talimatıyla harekete geçen ekipler, selin neden olduğu zararı hızla gidermek için büyük bir özveriyle çalışıyor. İlçedeki yerleşim bölgelerinde yaşamı normale döndürmeye yönelik çabalarını tamamlayan ekipler, bir yandan doğalgaz tesisatı çalışmalarının yol açtığı hasarları giderirken, diğer yandan selin etkilediği ancak hayati bir sorun yaratmayan sokakların düzenlemelerine başladı.

Özellikle dar ve merdivenlerle çıkılan sokaklara sahip olan Muradiye Mahallesi'nde yol yenileme çalışmaları sürüyor ve ekipler burada son aşamalara gelmiş durumda.

Şanlıurfa'da yaşanan son yüzyılın en büyük sel felaketi, birçok mahalleyi etkileyerek evleri ve sokakları su altında bırakmıştı. Eyyübiye ilçesinde Karakoyun Deresi taşarak Akabe Mahallesi'nde ciddi hasara neden olmuş, ayrıca Mance Deresi de taşkınlar yaşanmasına yol açmıştı. Eyyübiye Belediyesi ekipleri, bu felaketin yol açtığı hasarı en kısa sürede onarmak için çalışıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER