© Baykuş Haber

Ezbere 40 Hadis Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

KASTAMONU ŞEYH ŞABANI VELİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TARAFINDAN 40 HADİS OKUMA YARIŞMASI FİNAL PROGRAMINDA ÖĞRENCİLER BİRİNCİLİK İÇİN EZBERLEDİKLERİ OKUDU.

Kastamonu Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 40 Hadis Okuma Yarışması Final Programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Programda öğrenciler, birincilik için ezbere okudukları hadisleri sergiledi.

Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye 4'üncüsü olan Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Ezbere 40 Hadis Ezber Yarışması'nın finali, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşti. Finale kalan 10 öğrenci, sahnede dörder hadis okuma görevi aldı. Her öğrenci, Arapça olarak hadisleri ezbere okumanın yanı sıra Türkçe meallerini de sunma görevi üstlendi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmanın birincisi Emirhan Tütüncüoğlu, ikincisi Eren Kocaer, üçüncüsü ise Gökhan Tosun oldu.

Yarışma sonrasında Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi korosu, ilahi ve kasideleri seslendirerek programı renklendirdi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ve Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir tarafından verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Doğan, okullarının başarılarına vurgu yaparak, öğrencilerinin hem eğitim hem de spor alanında elde ettikleri başarıları paylaştı. Ayrıca, öğrencilerin camilerdeki mevlit programları, mukabeleler, cuma namazı uygulamaları ve mesleki alandaki başarılarının da altını çizdi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, İl Milli Eğitim şube müdürleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER