© Baykuş Haber

Ezgi Apartmanında 35 canın ölümün neden olan pastanecilere yakalama kararı

AVUKAT CEM DUMAN

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremde yıkılan 'Ezgi' apartmanında kolon kesilmesinin 35 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla pastane sahipleri hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin avukatı Cem Duman, "sorumluların ceza almasını sağlayarak, acılı ailelerin yüreklerine su serpeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 şiddetindeki depremde 10 katlı Ezgi Apartmanı yıkılmış, 35 kişi hayatını kaybetmişti. Deprem sonrasında, ölenlerin yakınları, binanın altında bulunan pastanenin kolon kestiğini iddia etmiş ve bu iddiayı destekleyen fotoğraflar sunmuştu. Bu nedenle konu yargıya taşınmıştı. Mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti binada incelemelerde bulunmuş ve 48 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. Rapor, kolon kesilmesi gibi izinsiz işlemlerin yapıldığını tespit etmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı, bu tespitlerin ardından Kervan Pastanesi'nin resmi ve fiili yetkilileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Peker hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Depremde hayatını kaybedenlerin avukatı Cem Duman, bu kararı "sorumluların ceza almasını sağlayarak, acılı ailelerin yüreklerine su serpeceğiz" sözleriyle değerlendirdi. Duman, soruşturmanın tamamlanarak kovuşturma aşamasına geçilmesini ve kaçak olan yetkililerin cezalandırılmasını talep etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER