© Baykuş Haber

Fabrika çalışanları mesaiye fidan dikerek başladı

SİVAS’TA FAALİYET GÖSTEREN VE ÜRETTİĞİ EKSANTRİK MİLLERLE ADINI DÜNYAYA DUYURAN ESTAŞ, ÖRNEK BİR DAVRANIŞA İMZA ATARAK, MESAİYE ÇAM AĞACI FİDANI DİKEREK BAŞLADI

Sivas'ın ağır sanayi kuruluşlarından biri olan ve dünya genelinde eksantrik mil üretiminde öne çıkan ESTAŞ Eksantrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. çalışanları, çevre duyarlılığına önem veren bir girişimde bulundu. Doğa ve hayvan dostu bir üne sahip olan firma çalışanları, işe çam fidanları dikerek başladılar. Bugüne kadar fabrika çevresi ve farklı bölgelere 5 binden fazla fidan diken firma, bugün 200 fidanı toprakla buluşturarak örnek bir etkinlik düzenledi. ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, ağaç dikmenin gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olduğunu vurguladı.

Timuçin, ağaç dikmenin kendilerine huzur verdiğini ifade ederek, "1985 yılından beri organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteriyoruz. Her yıl burada ağaç dikme programı düzenliyoruz. Bu yıl da bu bölgeye 200 çam ağacı fidanı dikeceğiz. Bir kısmını diktik ve gerisini de dikmeye devam edeceğiz. Ülkemiz, şehrimiz ve organize sanayi bölgemizi yeşillendirmemiz gerekiyor. Bu, gelecek nesiller için son derece önemli. Burada diktiklerimiz gelecek kuşaklarımıza bırakacağımız bir miras olacak. Ağaç dikmek, havanın temizlenmesine ve yağışın sağlanmasına katkı sağlar" dedi.

Fabrika çalışanları da bu tür etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini ve doğaya katkıda bulunmanın önemini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER