© Baykuş Haber

Faciadan dönüldü: Selin çökerttiği bölüme yaklaşan tren, vatandaşlar tarafından son anda durduruldu

DENİZLİ’DE 4 GÜN ARADAN SONRA YENİDEN YAŞANAN SEL AFETİ, KARAYOLLARININ YANI SIRA DEMİRYOLU HATTINDA DA ÇÖKMEYE NEDEN OLDU. ARAZİLERİNİ KONTROL İÇİN GİTTİKLERİNDE ÇÖKMEYİ FARK EDEN VATANDAŞLAR, YAKLAŞMAKTA OLAN TRENİ SON ANDA DURDURARAK MUHTEMEL BİR FACİANIN ÖNÜNE GEÇTİ

Denizli'de, sel felaketi sonrası yaşanan bir olay, büyük bir facianın önüne geçildiği anları gözler önüne serdi. Dört gün sonra yeniden etkisini gösteren sel afeti, sadece karayollarını değil, demiryolu hatlarını da vurdu. Ancak, bu olayda vatandaşların hızlı tepkisi büyük bir trajedinin önlendiği anlamına geldi.

Denizli'de geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan sel baskınlarının ardından dün akşam şiddetli yağışlar yeniden başladı. Kentin birçok bölgesinde evler sular altında kalırken, bu sel felaketi şehir içi ve şehirlerarası ulaşımı da etkiledi. Bu etkiler arasında demiryolu hatları da yer alıyordu. Şiddetli yağışlar nedeniyle taşkınlar oluştu ve bu sular, İzmir-Aydın-Denizli demiryolu hattını etkiledi. Özellikle Pamukkale ilçesine bağlı Goncalı ve Korucuk mahalleleri arasında su birikintisi nedeniyle demiryolu çöktü.

Durumu fark eden vatandaşlar, hemen ilgili birimlere haber vererek faciayı engelledi. Aynı sırada yaklaşmakta olan bir treni gören bu vatandaşlar, trenin durmasını sağlamak için harekete geçti. Demiryolu çökmesi nedeniyle tehlikede olan tren, hızla yaklaşan vatandaşlar tarafından durduruldu. Daha sonra tren en yakın istasyona yönlendirildi ve yolcular güvende tutuldu.

Bu olayın ardından treni durduran vatandaşlar, cep telefonlarıyla yaşadıkları anları kaydettiler. Bir vatandaş, "Evimiz yakın olduğu için bölgeye bakmaya geldik. Tren yolunun çökmüş olduğunu görünce yetkililere haber verdik. Aramamızın üzerinden daha 5 dakika bile geçmeden bir trenin geldiğini görünce o tarafa doğru koşup, uyarı yaparak durmasını sağladık. Şükür tren de durabildi, duramasaydı kötü bir sonuç yaşanabilirdi. Rabbim bir şekilde bizi buraya gönderdi" şeklinde anlattı. Bu vatandaşların hızlı ve doğru tepkisi, büyük bir facianın önlendiği anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER