© Baykuş Haber

Falez 3 Parkta büyük değişim

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL, ANTALYA’NIN DOĞA HARİKASI FALEZ SAHİL BANDINDA YER ALAN FALEZ 3 PARK’TA BELEDİYENİN SON AŞAMAYA GELEN YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ. UYSAL, YAKLAŞIK 5 KİLOMETRELİK SAHİL BANDINI, YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI, PARKLARI, BİRER BELEDİYE İŞLETMESİ OLAN KAFE VE PLAJLARIYLA BÜTÜNLÜKLÜ BİR YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜKLERİNİ SÖYLEDİ.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın eşsiz doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Falez sahil bandındaki Falez 3 Park'ta yapılan yenileme çalışmalarını inceledi. Başkan Uysal, yaklaşık 5 kilometrelik sahil bandını, yürüyüş ve bisiklet yolları, parklar, belediye işletmeleri olarak hizmet verecek kafeler ve plajlarla donatarak, tam anlamıyla bütünlüklü bir yaşam alanına dönüştürdüklerini ifade etti.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın güzel Falez sahil bandının yenilenmesi çalışmalarına devam ediyor. Bisiklet ve yürüyüş yollarını yenilemenin yanı sıra altyapı çalışmalarını tamamlayan belediye, Falez 3 Park'ta peyzaj düzenlemelerini son aşamaya getirdi. Park, yapılan peyzaj düzenlemesi ile büyük bir değişim geçirirken, binlerce farklı türde çalı bitkisi ve 6,500 mevsimlik çiçekle renklendirildi. Ayrıca, belediye atölyelerinde üretilen 27 masalı bank parkta yerini aldı. 16 çöp kutusu da monte edilerek çevre düzenlemesi tamamlandı. Ayrıca, parka 78 yeni aydınlatma direği eklendi.

Başkan Ümit Uysal, parkın son aşamadaki çalışmalarını denetlerken, Falez sahil bandının şimdi tam anlamıyla bir yaşam alanı haline geldiğini vurguladı. Falez bandının Muratpaşa Belediyesi'nin üretim kapasitesinin bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, tesislerinde yetiştirilen bitkileri, atölyelerinde üretilen bankları kullanarak bu önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Aynı zamanda parkın içinde yer alan Deniz Yüzü ve Dağ Yakası kafeleri, mavi bayraklı 5 falez plajı ve diğer parkları ile Falez sahil bandının, Antalya'nın en önemli kentsel alanlarından biri haline geldiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER