© Baykuş Haber

Falez plajlarını 4 günlük bayram tatilinde 32 bin 542 kişi kullandı

DÜNYANIN ÖNEMLİ TURİZM DESTİNASYONLARI ARASINDA YER ALAN ANTALYA’DA, MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN FALEZLERDEN KENT SAKİNLERİNİ, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİ AKDENİZ’İN MAVİLİĞİYLE BULUŞTURDUĞU FALEZ PLAJLARINI 4 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNDE 32 BİN 542 KİŞİ KULLANDI.

Antalya, dünyanın önde gelen turistik destinasyonlarından biri olarak bilinirken, Muratpaşa Belediyesi'nin falezlerdeki mavi bayraklı plajları, 4 günlük bayram tatili boyunca 32,542 kişi tarafından ziyaret edildi.

Antalya'nın eşsiz doğal güzelliklerinden oluşan falez sahil şeridinde bulunan Erenkuş, Erdal İnönü Kent Parkı, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu plajları, gezgin rehberlerinin ve sosyal medya influencerlarının "görmeden gitmeyin" listelerine girmiş durumda. Bu 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde ise bu plajları 32,542 kişi ziyaret etti ve Akdeniz'in berrak sularında serinlemenin tadını çıkardı.

Muratpaşa Belediyesi, 2017 yılında Erdal İnönü, Mobil ve İnciraltı falez plajları ile ilk mavi bayrağını kazandı. Erdal İnönü Kent Parkı Falez Plajı, küçük bir koyda bulunmasına rağmen 126 metrekarelik güneşlenme alanına sahip. Adalya Vakfı Engelsiz Kafe işletmesinin hemen altındaki Mobil Falez Plajı'nda ise 175 metrekarelik güneşlenme alanı bulunuyor. İnciraltı Falez Plajı ise 625 metrekarelik ahşap platform üzerine kurulu ve asansörle inilebiliyor. Belediyenin Erenkuş Falez Plajı ise 500 metrekarelik güneşlenme alanına sahip ve ilk mavi bayrağını 2018'de aldı. Konserve Koyu Falez Plajı ise belediyenin en büyük plajı olarak biliniyor ve bin 800 metrekarelik ahşap platformu ile 2019 yılında mavi bayrağı kazanmış ve bu unvanını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER