© Baykuş Haber

Farklı coğrafyalardan gelen Giritliler Kuşadasında buluşuyor

KUŞADASI'NDA ULUSLARARASI GİRİTLİLER FESTİVALİ BAŞLADI

Kuşadası Belediyesi ve Giritliler Federasyonu (GİRİTFED) tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali, Girit kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla başladı. Festival, farklı coğrafyalarda yaşayan Giritlileri bir araya getiriyor ve üç gün boyunca sürecek çeşitli etkinliklerle dolu. Davutlar Mahallesi’nde bulunan 'Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği' açılışı ile başlayan festival, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve GİRİTFED Başkanı Yunus Çengel gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

GİRİTFED Başkanı Yunus Çengel, festivalin önemini vurgulayarak, Kuşadası'nın Girit kültürü için önemli bir merkez haline geldiğini belirtti ve önemli faaliyetlerin altına imza attıkları için gurur duyduklarını ifade etti. Başkan Çengel, pandemi nedeniyle 4 yıl aradan sonra festivalin düzenlendiğini ve bir sonraki festivali Kuşadası ve Girit'te gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise Kuşadası'nın Girit ve Kos Adası'ndan gelen Türklerle şekillendiğini ve bu öz kültürünü yaşatmanın önemli olduğunu vurguladı. Festivalin, Girit kültürünü koruma ve gelecek nesillere aktarma amacını taşıdığını belirten Başkan Günel, Davutlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Davutlar Mahallesi'nin yollarının son derece düzeltilmeye devam edeceğini ifade etti.

11. Uluslararası Giritliler Festivali, renkli etkinliklerin yanı sıra Girit mutfağının lezzetlerini sunacak, müzik, söyleşi, dans gösterileri ve konserlerle Girit kültürünü tanıtacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER